Even lekker Nederlands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Maud Bakx - WaarBenJij.nu Even lekker Nederlands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Maud Bakx - WaarBenJij.nu

Even lekker Nederlands

Blijf op de hoogte en volg Maud

05 Juli 2013 | Australië, Sydney

Hallo luitjes!

Hier weer een update terwijl we potverdeurie al in juni zitten. Dit betekent dat ik nog maar 3 weken bij Intrec werk oftewel over 3,5 week zie ik mijn lieve broer weer oftewel nog 7 weken Australie. Bah waarom gaat aan het einde van een avontuur altijd de tijd het snelste? Ik kan niet wachten tot Niels hier is. Terwijl ik van de andere kant ook geen afscheid wil nemen van mijn kleine Aussie familie die ik om mij heen heb gecreeerd. Ik kan niet wachten om Australie verder te ontdekken en even wat quality time met Niels te hebben. We hebben immers 5 maanden aan broer en zus tijd om in te halen, maar dat zal ongetwijfeld wel goed komen. Ik ben ondertussen ook al aan het plannen wat ik op de laatste paar dagen in Sydney wil gaan doen, als Niels en ik weer terug zijn vanuit Cairns om na 2 nachten terug naar huis te gaan. Bah...naar huis gaan... Maar van de andere kant weer heerlijk om iedereen thuis weer te knoevelen en om mijn ervaringen met iedereen te delen.

27-6-2013 en 28-6-2013
Als ik heel eerlijk ben heb ik geen enkel idee meer wat ik op het einde van vorige week gedaan heb. Mijn Zuyd tijdsverantwoording vertelt mij dat ik niet veel spannends gedaan heb. Voornamelijk invoices en variations. Eerst had ik een hele stapel invoices van Stuart gekregen en daarna kreeg ik een stapel van Brendan. Genoeg om mij aan bezig te houden dus.

29-6-2013
Vandaag had Luke mij meegenomen naar de enige Nederlandse winkel in Sydney. Luke wist het bestaan ervan maar we wisten niet precies waar het was en of het uberhaupt bestond. Van de oma van Luke, die ons de tip had gegeven, hadden we het adres gekregen want zij had vrienden, in het verleden, wel eens meegenomen naar de winkel. Het was ongeveer een half uurtje rijden en aan de andere kant van Sydney. Als je de omgeving ziet zou je niet bepaald denken dat er winkeltjes liggen. Het was namelijk erg industrieel. De gevel van de winkel zag eruit als Amsterdamse huisjes. Zelfs van de buitenkant ademde 'T Winkeltje Nederland. Er stond zelfs een echt Hollands fietsenrek naast de voordeur. Binnen hadden ze rekken vol met koekjes, bak spullen, soep, kazen, aal, kroketten en noem het allemaal maar op. Na een snel rondje door de winkel heb ik toch besloten om maar een mandje te pakken. En in no time was deze tot de top gevult met; stroopwafels, hagelslag, muisjes, vlokken, unox soep, jodenkoeken, spekjes, zuren matjes, zuurstok, fudge, kokoskoeken en pindasaus. YUM! Ik werd helemaal gek. De Bami die we thuis hebben, dezelfde pannekoekenmix aaaaah. Ook Luke werd helemaal overexcited. Nadat we een doos vol met eten hadden, zijn we verder doorgelopen in 'T Winkeltje. Achter de winkel hebben ze namelijk een klein bar/restaurantje. Met de typische oude lampen en houten stoelen. Frutsels aan de muur en op het plafond. In de sfeer van een bruin cafeetje. En met jawel....broodjes kroket. Dit kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan en ik had Luke al meerdere keren over de befaamde kroket verteld dus hij wilde het ook eens graag proberen. De eigenares van 'T Winkeltje komt uit Nederland dus ik kon lekker Nederlands praten. Ik werd nog zelfs gecorrigeerd door haar toen ik aan Luke vroeg wat hij graag wilde. Dit deed ik schijnbaar niet beleefd genoeg..moest zij nodig iets van zeggen "Wat zeggie?" ipv pardon wat zeg je....achjaaaa. Na de kroket en een kopje thee hebben we een kijkje genomen in het achterste deel van de winkel. Hier kon je allerlei oranje prularia kopen, cd's, meubilair en sloffen in de vorm van klompen. Van die laatste heb ik een paar gekocht voor de moeder van Luke om haar te bedanken dat ik het weekend in Tuross heb mogen verblijven. Na het stukje Nederland, had Luke een verrassing voor mij. Ik had geen enkel benul. We reden van Smithfield naar Balmain. Eenmaal geparkeerd en op de winkelstraat kreeg ik al snel door waar hij mij mee naartoe nam. Namelijk... Adriano Zumbo! Hij vond dat we wat te vieren hadden dus werd de Chocolade Fondant taart en 6 macarons gekocht. YUM! 's Avonds hebben we de Unox erwtensoep gegeten. Met al die regen was het er zeker het weer voor. Voor Luke waren het allemaal nieuwe smaken en dingen. En hoe ga je in hemelsnaam 'rookworst' uitleggen hahaha. Luke was helemaal verliefd op de soep en had het liefste het hele blik in zijn eentje gegeten.

30-6-2013
Vandaag hebben we heerlijk de hele dag op bed getut. Tussendoor even de was gedaan. Gehangen. Films gekeken. Lekker zo even een dagje lekker niksen.

1-7-2013 t/m 5-7-2013
Deze week stond voornamelijk in het teken van O&M manuals maken. Ja..ik heb nog steeds de eer om deze prachtige klappers te maken. Een aantal van Brendans projecten staan op het punt van afronden dus dan krijg ik de opdracht om de O&M's te maken. Dit keer kreeg ik echter ook de opdracht om de subcontractors te contacteren voor alle gewenste informatie. Op het einde van de maandag had ik extreme hoofdpijn en was ik erg moe. Op aanraden van Luke heb ik de dinsdag maar een dagje vrij genomen. Ik heb lekker bij kunnen slapen en letterlijk de hele dag in bed gelegen. Lekker tutten en films kijken op de iPad. Gelukkig voelde ik mij al snel weer de oude :) Oh op de maandag had ik ook een pak stroopwafels naar het werk meegenomen en aan de mannen (en Hannah) gegeven. Dit vonden ze allemaal nogal een verwarrend iets..zo'n stroopwafel. Uiteindelijk vond iedereen hem wel lekker hihi. Op de woensdag kwam Clint zelfs naar mij toe met de vraag of ik er nog meer had hahaha. Omdat een aantal van Brendans projecten op het einde lopen, heeft hij niet heel veel meer voor mij om te doen. Stuart, de tweede persoon die mij werk geeft, is de hele week op vakantie geweest. Dus ik heb niet heel veel gedaan aangezien er amper mensen in het kantoor waren deze week. En de mensen die er waren die hadden niks voor mij om te doen of hadden dingen die ik niet kon doen. Vandaar dus dat ik ook op deze Fed Up Friday die nog 1uur en 5minuten gaat duren een blog zit te schrijven.

xxx

• 06 Juli 2013 - 08:04

George Bakx:

Het einde van een tot werkelijkheid geworden droom nadert te snel voor jou, Maud. En als ik je blog lees, eindelijk heb ik de geestelijke rust om daar weer tijd voor te nemen, heeft die droom je zo ontzettend goed bevallen, dat je er nog een vervolg aan wilt dromen. En soms lukt dat: je wordt wakker terwijl je verlangt weer snel in slaap te vallen, omdat je je droom wilt "afdromen". Ik denk, dat dat "afdromen" bij jou zeker gaat lukken. Make your next dream come true!
    De laatste maand is voor mij een nachtmerrie geweest. Met het superdrukke einde van het schooljaar inzicht, waarbij het docentencabaret veel extra tijd vergt, heb ik plotseling nieraanvallen gehad. Bij nader onderzoek bleek dat een niersteen de boosdoener was. Om te bepalen waar dat dat kreng precies zat, werd een ct-scan gemaakt, waarop vlekjes op de longen werden ontdekt. Met het rescente overlijden van mijn schoonvader aan longkanker kun je je voorstellen, dat dit bericht voor enorme paniek heeft gezorgd. Gisteren heb ik de uitslag van de ct-scan van de longen gekregen: dat was prima nieuws. De nachtmerrie kreeg zo een happy end. De vakantie kan nu echt beginnen.
    Tegen de tijd, dat jij naar Nederland komt hoop ik, dat de bestralingen bij Jac ook succesvol zijn afgerond. Hij start maandag met een 5 weken durende bestralingsbehandeling. Dan mag na worsteling van 1 jaar een vette punt achter dit verhaal gezet worden.
    Nou zeg........ daar zit jij natuurlijk niet op te wachten om alle ellende van die Bakxen over je heen gestort te krijgen. Nee Maud, ik wens je nog een "supercalifragilisticexpialidocious dream" toe en doe Rasta Niels heel veel muzikale groetjes van zijn oompje.
    Dikke knuffel en.. "Geneet van 't laeve!!"
    George