Bye australia
Blijf op de hoogte en volg Maud
23 Augustus 2013 | Australië, Sydney
16-8-2013
Vandaag was de dag dat we de daintree rainforest een bezoekje zouden geven. Sochtends werden we opgehaald door Rob, onze reisgids. In het busje zaten nog 6 mensen en dat was de hele groep. Omdat wij de laatste waren, mocht ik voorin zitten. Eerst zijn we naar Mossman Gorge gereden. Onderweg kregen we informatie over rietsuiker, wat je hier veel ziet. Eenmaal bij Mossman Gorge moesten we van bus veranderen. We zijn toen het regenwoud ingereden. Eenmaal op bestemming hebben we ongeveer 25 minuten rond gelopen waarbij we veel uitleg kregen over het regenwoud. Het was een regenwoud precies zoals ik mij had voorgesteld. Inclusief lianen en zelfs tarzan. We kwamen ook nog langs een rivier en er werd verteld hoe de verschillende planting ontstond. Na Mossman Gorge zijn we terug het busje ingesprongen en naar de daintree rivier gereden. Hier hadden we een cruise over de rivier. Al snel werd er een kleine krokodil gespot. Verder zagen we de vele mangrove. Prachtige vogels. En nog 2 grote volwassen krokodillen. Een van deze krokodillen had de naam Elizabeth, vernoemd naar koningin Elizabeth hahaha. Bij het punt van de veerboot werden we weer opgehaald door het busje en zijn we door gereden naar Alexandre lookout. Vervolgens zijn we naar een mooi wit strand gereden voor een kopje thee. Het bleek dat het gezin en het andere koppel uit Sydney komen. Dus ik kreeg allerlei vragen over mijn tijd in Sydney. Na de thee zijn we weer in de bus gesprongen en naar Cape Tribulation gereden. Hier kon je een route door het regenwoud lopen naar een prachtig uitzicht en dan weer terug lopen over het strand. Hier hebben we nog een gigantische leguaan gezien. Dit was tevens het meest noordelijke punt in onze reis. Vervolgens zijn we naar Noah Valley gereden waar we een BBQ lunch hebben gehad. Hier kon je ook naar de Noah rivier lopen en een duik in de rivier nemen. Alleen Niels durfde het lichtelijk frisse water in te duiken. Ik heb een hele tijd tot knie hoogte in het water gestaan. Na de duik in de rivier zijn we naar de andere kant van de Noah Valley gereden waar we 30minuten een bush walk gedaan hebben. Hier kregen we wederom een hele hoop informatie over de planten en dieren. Gedurende de dag hebben we tevens de hele geschiedenis van Australië te horen gekregen en werd verteld waar de verschillende plaatsnamen vandaan kwamen. Erg interessant. Na de bush walk zijn we terug naar de hotels gereden. Het was dus een erg indrukwekkend en interessant dagje. Wij hebben onze tour geboekt bij Tony's tropical tours en dit is zeker een aanrader. Vooral omdat ze maar kleine groepjes hebben en onze gids was gewoon super.
17-8-2013
Omdat we gister zo'n indrukwekkende dag hebben gehad, hebben we het vandaag maar lekker rustig aan gedaan. Sochtends hebben we lekker wat getut. En in de middag zijn we naar port Douglas gegaan. Hier hebben we wat rond gelopen en zijn we lekker op het strand gaan liggen. De zee was heerlijk wat opgewarmd door de zon. Is eens wat anders dan een ijskoud zwembad. Rond 4 uur vonden we dat we wel genoeg UV hadden gehad en zijn we terug naar het hotel gegaan. Hier hebben we lekker gedoucht en gerelaxt.
18-8-2013
Vandaag was het wederom inpakken en uit checken. Nadat we uit gecheckt waren zijn we naar Tjapukai gereden. Een aboriginal cultuur park. Hier waren een groot aantal demonstraties en presentaties door de aboriginals en over de aboriginals. Als eerste hebben we een show gehad over het ontstaan van deze aboriginal groep. Hierna hebben we een dans show gezien en uitleg over de dansen, hoe ze geverfd waren en de instrumenten die ze gebruikte. Vervolgens zijn we naar een digiridoo demonstratie gegaan. Daarna naar een presentatie over de verschillende vruchten in het woud die ze gebruiken en de verschillende wapens die ze hebben. Hierna hebben Niels en ik geleerd hoe we moeten speer werpen en hoe we een boemerang moeten gooien. Niels zag er helemaal pro uit en het leek wel alsof hij het vaker gedaan had. Uiteindelijk had ik ook bijna het skippie doel geraakt met de speer. Met de boemerang moet Ik nog wat meer oefenen. Het was erg interessant om wat meer over de cultuur van de aboriginals te leren. Na het park wilde we, op aanraden van pap en mam, naar de Barron falls. Deze watervallen stonden, in tegenstelling tot bij pap en mam, niet in onze lonely planet. Na wat zoeken hebben we het dan ook opgegeven en zijn we naar het hotel gereden. Nadat we alles in de kamer hadden gelegd zijn we Cairns ingereden. Hier hebben we lekker wat rond gelopen en wat gegeten.
19-8-2013
Vandaag was de dag dat ik Niels eindelijk zijn verjaardagscadeau kond geven, namelijk duiken bij de great barrier reef. We moesten op tijd opstaan en zouden worden opgehaald door een bus. We kwamen er echter na 30min achter dat er nog een ibis in Cairns ligt en de chauffeur was dus 2x naar de foute ibis gereden. Uiteindelijk kwam de bus ons toch ophalen en stond de boot al op ons te wachten. We kregen meteen flippers, snorkels en een wetsuit. Eenmaal op de boot werden de standaard regels besproken en kregen we wat uitleg over het rif. Hierna deed de zee biologe uitleggen welke vissen we zouden zien en wat voor soort rif. Vervolgens kreeg iedereen die de scuba dive zou doen uitleg over hoe ze alles moesten gebruiken en werden we in groepen verdeeld. Ik had nog niet helemaal besloten of ik wilde duiken of niet. Maar toen ik mijn naam hoorde dacht ik:waarom ook niet. Eenmaal bij het rif werden we helemaal klaar gemaakt voor de duik. Ik en Niels zaten ik groep 1, dus veel tijd om na te denken was er niet. Eenmaal in het water duurde het wel even voordat ik gewend was aan het ademen. Maar zodra de instructrice mij dieper liet gaan, kreeg ik het rustige ademen niet meer geregeld en besloot ik om maar gewoon te gaan snorkelen. Ik wilde het niet riskeren om halverwege de duik in paniek te raken. Ik had het in elk geval geprobeerd. Niels ging wel mee duiken terwijl ik al snorkelend genoot van het prachtige rif en alle vissen. Nadat Niels klaar was met duiken hebben we nog een tijdje samen gesnorkeld en hebben we op de boot in de zon gezeten. Even later zijn we nog in een boot gegaan met een glazen bodem. Hier kregen we wat meer uitleg over waar we naar keken en zagen we nemo. Terug op de boot was er middageten. Broodjes, salades, worstjes, kip saté en overal was meer dan genoeg van. Na het eten zijn we naar een ander rif gevaren. Hier kon Niels zijn tweede scuba duik doen. Ik heb lekker liggen snorkelen en zelfs nog een zeeschildpad gezien. Na al dit onbeschrijfelijk moois heb ik nog even van de zon genoten en al snel kwam Niels er ook bij. Toen iedereen weer terug was zijn we terug gevaren en kreeg iedereen een glas wijn, kaas of toastjes. Niels en ik hebben voor op de boot gestaan met de haren in de wind. Terug op het vaste land werden we weer terug naar ons hotel gebracht. Dit keer door een erg spraakzame chauffeur, die ook naar de verkeerde ibis reed. Bij het hotel hebben we lekker gedoucht en gegeten.
20-8-2013
Onze laatste dag in Cairns alweer en dan terug naar Sydney. Sochtends zijn we terug gereden naar ons hotel in port Douglas. Luke had namelijk een brief gestuurd maar die kwam natuurlijk 1 dag na uit checken pas aan. Omdat het maar een uurtje rijden is, het een prachtige route is en we de tank nog wat verder leeg moesten rijden, zijn we de brief dus maar gaan ophalen. Bij het hotel hebben we ook meteen in gecheckt voor onze vlucht naar Sydney. Hierna zijn we naar de Barron falls gereden, die we deze keer wel konden vinden. Een prachtig uitzicht. Na de watervallen hebben we in het dorp, kuranda, nog wat gegeten en rond gelopen. Leuk plaatsje. En toen terug naar Cairns. Hier hebben we lekker wat rond gewandeld. En een hele tijd aan het water gezeten. Heerlijk genieten van de laatste beetjes warme zon. Savonds hebben we in Cairns wat gegeten en zijn we weer terug naar het hotel gegaan. Hier moest ik drastisch inpakken, wat betekend; alles uit m'n backpack halen, 5 paar schoenen erin duwen en dan hopen dat alle kleren nog altijd passen. Gelukkig was dat het geval.
Zoals jullie misschien aan de kalender kunnen zien zijn er nog wat dagen die missen. Maar daar zal ik later over schrijven. Want ik heb nu een vlucht naar Nederland op de planning staan.
Xxx
23 Augustus 2013 - 22:21
George Bakx:
Hallo Maud en Niels,
Onder aan jullie blog staat op deze website een reclame. Normaal gesproken valt me dat noodzakelijk kwaad niet op, maar deze keer schreeuwt het fuchsia gekleurd vlak mij toe: de "JA" dagen in Disneyland Paris. Het logo van dit gigantisch pretpark, de kasteeltoren van Sneeuwwitje, piekt fraai er naast.
Toeval?????
Jouw verhalen nog eens vluchtig terugbladerend kom ik tot de conclusie, dat jouw reis naar downunder inderdaad een sprookje is geweest. En alle lieve mensen bij inteck zijn hoogstwaarschijnlijk de zeven dwergen geweest: vrienden voor het leven. Die toren is de plek, die je in Nederland wilt beklimmen: een uitkijkpunt naar dat heerlijke bestaan de afgelopen 5 maanden. En de prins op het witte paard heet (Lucky) Luke.....JA.
Nou Sneeuwmaudje: je weet hoe alle sprookjes eindigen. "Ze leefden nog lang en gelukkig..."
Niet alleen in sprookjes is alles mogelijk: ook in het gewone aardse leven, dus..........
Nogmaals wil ik je heel hartelijk danken voor je verhaaltjes. Maar ja, aan elk verhaaltje komt een einde. En dan zei ome Jac altijd: "Toen kwam er een olifant met een lange snuit; en die blies het hele verhaaltje uit.
Good flight back to Holland
King George
(P.s. dat britse koningskind is naar mij genoemd. ha, ha)